Eenvoudige béchamelsaus

    Eenvoudige béchamelsaus

    5keer bewaard
    15min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van een goede béchamelsaus. Ik gebruik het met allerlei recepten, van lasagne tot gebakken witlof met kaas. Ik hou van vers geraspte nootmuskaat, dus ik gebruik mijn fijne rasp om wat door de saus te raspen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr witte bloem
    • 25 gr boter
    • 250 ml melk
    • een vleugje geraspte nootmuskaat
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Zet een kleine steelpan op laag tot matig vuur, voeg de boter en de bloem toe, roer met een houten lepel tot het mengsel een bal begint te vormen.
    2. Roer langzaam de melk erdoor en blijf roeren om klontjes te vermijden. Als je eventuele klontjes in het mengsel ziet, voeg dan meer melk toe en blijf roeren.
    3. Voeg de geraspte nootmuskaat toe, breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren