Eenvoudige brioche

  (8)
  10 uur 45 minuten

  Er gaat niets boven zelfgebakken vers brood! Deze brioche is geen uitzondering. Het zoete deeg wordt verrijkt met boter en eieren, het blijft een nacht staan, vervolgens gevormd en daarna gebakken. Serveer met jam en boter.

  Bibus

  17 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • Voor het brioche deeg:
  • 300 gr witte bloem
  • 2 theelepels zout
  • 50 gr basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 170 gr ongezouten boter, zacht
  • 2 (7 gr) zakjes gedroogde actieve bakkersgist, opgelost in 1 theelepel lauw water
  • Voor het glazuur:
  • 1 theelepel water
  • 50 gr poedersuiker

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 10uur rijzen  ›  Klaar in:10uur45min 

  1. Giet de bloem in een grote kom. Voeg het zout, suiker, eieren, zachte boter en gist toe in het midden. Meng goed tot er een deeg ontstaat. Plaats een bord op de kom en laat het deeg rijzen gedurende de nacht (of tenminste 6-7 uur).
  2. Op een met bloem bestoven werkvlak rol je het deeg uit en vouw je het in vieren. Herhaal dit proces een keer. Vorm een rol en snijd het in 8 of 10 stukjes. Doe dit in een ingevette cakevorm. Laat rijzen op een warme plek totdat de bovenkant van het deeg de randen van het blik bereikt.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2. Maak het glazuur door een gladde massa te maken van 1 theelepel water met 50 gr poedersuiker. Zet apart.
  4. Bak de brioche in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten. Haal uit de oven en bestrijk onmiddellijk met het glazuur.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (8)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  0

  De volgende keer neem ik de helft zout en minder dan de helft gist. Volgens de aanwijzingen op het zakje droge gist van 7 gram is het genoeg voor 500 gram meel en kan het zo door het meel gemengd worden. Ik had meer dan 1 tl water nodig voor het oplossen van de gist (maar wilde ook testen of het nog actief was), daardoor had ik extra meel nodig. Ik heb hier kaneelbroodjes mee gemaakt. Na de tweede keer dat je de lap uitrolt, strooi je er een mengsel van kaneel en bruine basterdsuiker over. Er hoeft geen boter bij, omdat het deeg zelf al vet is. Opgerold, in 16 stukken gesneden en 20 minuten gebakken. Ze blijven wat bleek, maar ze horen ook zacht te zijn. Het glazuur heb ik met melk gemaakt. Dit deeg is veel makkelijker te maken en verwerken dan brooddeeg, dus ik ben heel blij met het recept.  -  25 okt 2017

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren