Eenvoudige brioche

    Eenvoudige brioche

    9keer bewaard
    10uur45min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Er gaat niets boven zelfgebakken vers brood! Deze brioche is geen uitzondering. Het zoete deeg wordt verrijkt met boter en eieren, het blijft een nacht staan, vervolgens gevormd en daarna gebakken. Serveer met jam en boter.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor het brioche deeg:
    • 300 gr witte bloem
    • 2 theelepels zout
    • 50 gr basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 170 gr ongezouten boter, zacht
    • 2 (7 gr) zakjes gedroogde actieve bakkersgist, opgelost in 1 theelepel lauw water
    • Voor het glazuur:
    • 1 theelepel water
    • 50 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 10uur rijzen  ›  Klaar in:10uur45min 

    1. Giet de bloem in een grote kom. Voeg het zout, suiker, eieren, zachte boter en gist toe in het midden. Meng goed tot er een deeg ontstaat. Plaats een bord op de kom en laat het deeg rijzen gedurende de nacht (of tenminste 6-7 uur).
    2. Op een met bloem bestoven werkvlak rol je het deeg uit en vouw je het in vieren. Herhaal dit proces een keer. Vorm een rol en snijd het in 8 of 10 stukjes. Doe dit in een ingevette cakevorm. Laat rijzen op een warme plek totdat de bovenkant van het deeg de randen van het blik bereikt.
    3. Verwarm intussen de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2. Maak het glazuur door een gladde massa te maken van 1 theelepel water met 50 gr poedersuiker. Zet apart.
    4. Bak de brioche in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten. Haal uit de oven en bestrijk onmiddellijk met het glazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren