Eenvoudige havermoutkoekjes

    Eenvoudige havermoutkoekjes

    14keer bewaard
    50min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Als je van havermout houdt, zullen deze koekjes niet teleurstellen. Ze zijn eenvoudig te maken en smaken fantastisch. Serveer met een mok hete thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 250 gr boter
    • 500 gr havermoutvlokken
    • 200 gr basterdsuiker
    • 3 losgeklopte eieren
    • 5 eetlepels witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur (laat niet bruin worden). Roer de havermoutvlokken en suiker erin totdat de suiker volledig is opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    2. Als het volledig afgekoeld is, roer je de eieren erdoor. Zeef de bloem erdoor en roer goed.
    3. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6 en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    4. Gebruik een lepel om kleine hoopjes van het mengsel op de bakplaat te leggen. Bak 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    - 01 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren