Eenvoudige scones

    Eenvoudige scones

    6keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van verse scones met zelfgemaakte jam. Dit is een simpel recept waarbij je reuzel en boter nodig hebt, dit resulteert in onvergelijkbare luchtige en smakelijke scones. Perfect voor een regenachtige middag met koffie of thee.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr witte bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 40 gr basterdsuiker
    • 1 snufje zout
    • 30 gr reuzel
    • 40 gr boter, in kleine stukjes gesneden
    • 1 ei
    • 155 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Wrijf de bloem, bakpoeder, suiker, zout, boter en reuzel samen in een kom met je vingertoppen.
    2. Klop het ei met 125 ml melk en voeg dit geleidelijk toe aan het scone mengsel. Blijf kneden of gebruik een grote lepel om te roeren tot er een vast mengsel is gevormd.
    3. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4 en vet een bakplaat in.
    4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot 0,5 cm dik. Met een glas of een ronde gebakjesnijder, maak je cirkels van 5-8 cm in diameter. Bestrijk ze met melk en leg ze op de voorbereide bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren