Eenvoudige uientaart

    Eenvoudige uientaart

    5keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik gebruik een kant-en-klaar deeg om wat tijd te besparen. Het moeilijkste deel van dit recept is het schillen en snijden van de uien! Gebruik gewoon een tissue om je tranen af te vegen... het is het waard! Deze taart is erg goed koud te serveren en ideaal voor een picknick.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 750 gr uien, gehakt
    • 100 ml olijfolie
    • 1 rol zanddeeg, uitgerold
    • 2 eieren
    • 50 gr geraspte kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Bak in een grote koekenpan de ui in de olijfolie op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
    3. Bedek een 25 cm taartvorm met het deeg. Knip de rand af, indien nodig.
    4. Doe de gebakken uien in een grote kom, voeg dan de eieren en de geraspte kaas toe. Roer dit goed door en breng op smaak met zout en peper. Giet het ui mengsel over het deeg, verspreid gelijkmatig.
    5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten of totdat de randen van de taart beginnen te bruinen. Serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    svermaut
    van
    0

    Eenvoudig is hier meer dan terecht. Nodigt dan ook meteen uit om het recept es te proberen. Immers, geen gedoe, geen bijzondere ingrediënten,... gewoon en toch uitnodigend aantrekkelijk. - 11 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren