Eenvoudige waterkerssoep

    Eenvoudige waterkerssoep

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze soep is eenvoudig te maken en vol van smaak. Waterkers en sjalotten worden gestoofd in een groentebouillon, daarna gemengd tot een gladde massa.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter groentebouillon
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 25 gr boter
    • 75 gr verse waterkers, alleen de blaadjes
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de sjalotjes gedurende 5 minuten of tot ze bruin zijn.
    2. Voeg de waterkers bladeren toe en roerbak 1 minuut. Roer de bouillon erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten sudderen op een laag vuur.
    3. Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met een beetje crème fraîche.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties