Frambozen shortbread-koekjes

    Frambozen shortbread-koekjes

    5keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een super-smakelijk, maar toch ongelooflijk gemakkelijk koekje om te maken. Shortbread wordt samengevoegd met frambozenjam in het midden. Voel je vrij om deze koekjes uit te snijden in elke vorm die je wilt. Ze zijn de perfecte traktatie bij een kopje thee, koffie of een glas melk. Ze zijn ook leuk om cadeau te doen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 ei
    • frambozenjam zoveel als nodig is
    • 130 gr gezouten boter, zacht
    • 250 gr witte bloem, gezeefd
    • 80 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng de boter en suiker tot een licht en luchtig geheel.
    2. Voeg het ei toe en meng tot een gladde massa. Roer de bloem erdoor tot er een deeg vormt.
    3. Leg het deeg tussen twee lagen bakpapier en rol het uit tot een dikte van 2 mm.
    4. Verwarm de oven voor 200 ° C / gasoven stand 6.
    5. Snijd het deeg met een koekjes- of gebaksnijder. Maak in de helft van de koekjes een gat in het midden met een kleinere koekjessnijder.
    6. Bak de koekjes tussen de 5 en 10 minuten, houd een oog in het zeil.
    7. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
    8. Besmeer de koekjes zonder gat met een dun laagje jam. Plak dan de koekjes met de gaatjes aan de bovenkant erop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren