Frambozen-vanille ijs

    (3)

    Sappige frambozen worden kort gekookt om hun sappen, dan gecombineerd met suiker tot een robijnrode saus. Warm geserveerd met ijs, is het een geweldig dessert voor een romantisch diner voor twee; het is een stuk makkelijker dan het lijkt.


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kleine verpakking bevroren frambozen
    • suiker
    • 4 bolletjes vanille-ijs
    • slagroom (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:10min 

    1. Breng de frambozen aan de kook in een kleine pan tot het sap eruit komt. Haal door een zeef en voeg suiker naar smaak aan het sap toe (je kunt ook de saus van tevoren maken en later verwarmen).
    2. Doe twee bolletjes vanille-ijs in een ijscoupe en giet de hete saus erover. Als je wilt kun je slagroom toevoegen. Serveer meteen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties