Frambozen-vanille ijs

    Frambozen-vanille ijs

    2keer bewaard
    10min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Sappige frambozen worden kort gekookt om hun sappen, dan gecombineerd met suiker tot een robijnrode saus. Warm geserveerd met ijs, is het een geweldig dessert voor een romantisch diner voor twee; het is een stuk makkelijker dan het lijkt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kleine verpakking bevroren frambozen
    • suiker
    • 4 bolletjes vanille-ijs
    • slagroom (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:10min 

    1. Breng de frambozen aan de kook in een kleine pan tot het sap eruit komt. Haal door een zeef en voeg suiker naar smaak aan het sap toe (je kunt ook de saus van tevoren maken en later verwarmen).
    2. Doe twee bolletjes vanille-ijs in een ijscoupe en giet de hete saus erover. Als je wilt kun je slagroom toevoegen. Serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren