Frambozen vanille trifle met makronen

    Frambozen vanille trifle met makronen

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een perfect zondags dessert. Met sherry doordrenkte frambozen worden gelaagd met met sherry doordrenkte lange vingers en een prachtige vanille banketbakkersroom. De bovenkant wordt gegarneerd met makronen voor de finishing touch. Elke tijd van het jaar te maken, want je kan voor deze trifle ook bevroren frambozen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr verse of bevroren frambozen
    • 50 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels sherry
    • 12 lange vingers
    • 250 ml melk
    • zaden van 1 vanille boon
    • 4 eierdooiers
    • 100 gr basterdsuiker
    • 3 vellen gelatine (1 1/2 theelepels gelatinepoeder)
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 8 makronen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Meng de frambozen met de poedersuiker en de helft van de sherry.
    2. Leg de lange vingers op de bodem van een glazen serveerschaal met een platte bodem. Giet de resterende sherry erover.
    3. Los de gelatine in koud water volgens de aanwijzingen op de verpakking op.
    4. Breng de melk aan de kook met de vanille. Klop de eierdooiers met de basterdsuiker. Neem van het vuur en klop er de losgeklopte eierdooiers door. Zet de pan terug op het vuur en laat onder voortdurend kloppen het mengsel indikken tot een romige vla. Haal de pan van het vuur.
    5. Knijp de gelatine en roer door de hete vla.
    6. Klop de room in een gekoelde kom totdat er zachte pieken ontstaan. Roer door de vla en verspreid gelijkmatig uit over de frambozen. Zet enkele uren in de koelkast tot de vla stijf is. Garneer met de makronen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren