Haricot verts en asperges omwikkeld met Serranoham

    Haricot verts en asperges omwikkeld met Serranoham

    3keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit bijgerecht is ideaal om op te dienen bij rood vlees of vis. Ik vind de sperzieboontjes het lekkerst als ze helemaal gaar zijn en de asperges beetgaar. Je hoeft er geen sausje bij te serveren, al zou je er wat vinaigrette overheen kunnen sprenkelen, als je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr haricot verts, gedopt
    • 250 gr witte asperges, geschild
    • 4 plakjes Serranoham
    • 1 theelepel zout
    • versgemalen zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng water aan de kook, voeg 1 theelepel zout toe en vervolgens de boontjes, laat ze 8 minuten koken.
    2. Voeg de asperges toe en laat nog eens 2 minuten koken. Giet de groenten af.
    3. Wikkel een plakje Serranoham om ongeveer 12 boontjes en 2 of 3 asperges. Serveer direct.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren