Franse toast met pruimen

    Franse toast met pruimen

    1keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een mooie variant op een wentelteefje. Twee sneetjes brood met in het midden een pruim of mirabellenjam, worden ondergedompeld in melk en ei en gebakken in boter tot ze goudbruin zijn. Een heerlijke traktatie voor in het weekend.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 ml melk
    • 3 eieren
    • 4 grote sneetjes witbrood
    • 4 eetlepels pruimenjam
    • boter om te bakken
    • gemalen kaneel om erover te strooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Giet de melk in een ondiep bord. Klop de eieren lichtjes en giet ze in een ander ondiep bord.
    2. Besmeer 2 sneetjes brood met de pruimenjam. Voeg ze samen om twee sandwiches te maken. Dip elke sandwich in de melk en stapel ze op een schaal om uit te lekken.
    3. Ondertussen smelt je de boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Dompel elke sandwich met elke kant in de eieren en bak ze tot goudbruin en knapperig aan beide zijden. Bestrooi met kaneel en serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren