Gebakken aardappelknoedels

Gebakken aardappelknoedels

8keer bewaard
10uur35min


6 personen hebben dit gemaakt

Deze gebakken aardappelknoedels, Schupfnudeln in het Duits, zijn onweerstaanbaar. De aardappelen moeten de dag van tevoren gekookt worden, want dan zijn de knoedels makkelijker te vormen. Serveer ze als bijgerecht, zoals je met elk aardappelgerecht zou doen.

nadia

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 750 gr zetmeelrijke aardappelen, gekookt in de schil
  • 2 eieren
  • 225 gr bloem
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • snufje nootmuskaat
  • boter of plantaardige olie om in te bakken

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 10uur in de koelkast  ›  Klaar in:10uur35min 

  1. Schil de gekookte aardappelen en haal ze door een aardappelrasp of stamp ze met een stamper. Meng ze met de eieren en de bloem. Breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  2. Vorm langwerpige knoedels met twee puntige uiteinden met behulp van je handen. Als het deeg aan je handen blijft kleven, spoel je de knoedels af onder koud water.
  3. Breng het water aan de kook in een grote pan en temper het vuur. Laat een paar knoedels in het net kokende water zakken. Laat ze koken tot ze komen drijven. Haal ze uit het water en laat ze in een kom met koud water liggen. Haal ze er met een schuimspaan uit, leg ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
  4. Verhit de boter en bak de balletjes goudbruin en krokant aan alle kanten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm totdat alle knoedels zijn gebakken.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren