Gebakken appelen met gember

    Gebakken appelen met gember

    2keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtig fruittoetje dat snel en gemakkelijk te bereiden is. Appels worden gevuld met amandelen en gekonfijte gember, voordat ze gebakken worden in gember sap. Dit zijn de perfecte traktaties met een laag vetgehalte voor tijdens de kerstperiode.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 middelgrote appels, gewassen en gedroogd
    • Voor de vulling:
    • 3 eetlepels gemalen amandelen
    • 1 theelepel basterdsuiker
    • 1 klontje boter
    • 2 stuks gekonfijte gember, in smalle reepjes gesneden
    • 2 eetlepels gembersap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng de amandelen, suiker en boter. Zet opzij.
    2. Verwarm de oven voor op 230 ° C / gasoven stand 8. Vet een bakplaat of ovenschaal in.
    3. Verwijder de klokhuizen uit de appels en vul ze met het amandelmengsel. Leg de stukken gember in de openingen van elke appel. Besprenkel met gembersap.
    4. Leg de appels in de voorbereide ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren