Gebakken appelen met marsepein

    Gebakken appelen met marsepein

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk eenvoudig appeldessert, dat gemaakt wordt door appels te vullen met marsepein en ze te bakken in sinaasappelsap. Serveer met slagroom, vla of ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote appels
    • 150 gr marsepein
    • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
    • 30 gr boter
    • 200 ml sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.
    2. Schil de appels en haal de klokhuizen er voorzichtig uit. Leg ze in een ovenschaal.
    3. Kneed de sinaasappelmarmelade in de marsepein en vul hier de holtes in de appels mee. Leg op elke appel een klontje boter.
    4. Giet het sinaasappelsap in de ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende 55-60 minuten. Af en toe bedruipen met sinaasappelsap. Serveer met ijs-koude vanillevla of vanille-ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren