Gebakken appels met banaan en walnoten

    Gebakken appels met banaan en walnoten

    6keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een uitstekend dessert voor tijdens de koudere wintermaanden. Appels worden gevuld met banaan, walnoten en yoghurt voordat ze gebakken worden tot in de perfectie. Serveer met room, ijs of verse pudding.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 middelgrote appels, gewassen en gedroogd
    • Voor de vulling:
    • 1 rijpe banaan, gepureerd
    • 2 eetlepels gehakte walnoten
    • 1 theelepel basterdsuiker
    • 2 eetlepels Griekse yoghurt
    • 4 klontjes boter
    • 1 eetlepel basterdsuiker om te strooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Voor de vulling: Meng de banaan, walnoten, 1 theelepel suiker en yoghurt.
    2. Verwarm de oven voor op 230 ° C / gasoven stand 8. Vet een bakplaat of ovenschaal in.
    3. Haal de klokhuizen uit de appels en vul deze met de vulling. Bedek elke appel met een klontje boter.
    4. Leg de appels op de voorbereide bakplaat / ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten. Bestrooi met suiker en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren