Gebakken appels met hazelnoten en rozijnen

    Gebakken appels met hazelnoten en rozijnen

    1keer bewaard
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een fantastische manier om de appel te verfraaien. Ze worden gevuld met hazelnoten en rozijnen voordat ze gebakken worden. Serveer met slagroom, ijs of vanillevla.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 middelgrote appels, gewassen en gedroogd
    • Voor de vulling:
    • 2 eetlepels rozijnen
    • 2 eetlepels fijngehakte hazelnoten
    • 1 theelepel zachte boter
    • 1 theelepel honing
    • 1 theelepel cognac
    • boter om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Combineer de rozijnen, hazelnoten, boter, honing en cognac.
    2. Verwarm de oven voor op 230 ° C / gasoven stand 8. Vet een bakblik of ovenschaal in.
    3. Ontdoe de appels van hun klokhuis met een appelboor en vul ze met de hazelnootvulling.
    4. Plaats de appels in de ingevette ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren