Gebakken appels met vanillevla

    Gebakken appels met vanillevla

    1keer bewaard
    1uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit prachtige dessert is heerlijk tijdens de herfst of winter. Gebakken met kaneel gekruide appels worden geserveerd met een gekoelde vanillevla.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • vanillevla:
    • 3 eierdooiers
    • 3 eetlepels basterdsuiker
    • 1 eetlepel maïzena
    • 350 ml melk of meer naar smaak
    • 1 vanillestokje
    • Gebakken appels:
    • 4 grote appels
    • 115 gr basterdsuiker
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 250 ml appelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Voor de vanillevla: Meng de eierdooiers, suiker en maïzena met net genoeg melk om een gladde pasta te maken. Roer een geschraapt vanillestokje en de zaden erdoor.
    2. Giet de resterende melk in een koude pan, roer de pasta erdoor en breng aan de kook. Als je liever een dunnere vla wilt, voeg dan wat meer melk toe. Laat sudderen tot de saus begint in te dikken, onder voortdurend roeren.
    3. Verwijder het vanillestokje. Laat de vla afkoelen en zet een paar uur in de koelkast. Klop er met een garde door vlak voor het opdienen.
    4. Voor de gebakken appels: Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Was de appels, droog ze af, haal de klokhuizen eruit en leg ze in een kleine ovenschaal.
    5. Meng suiker en kaneel en strooi dit over de appels van binnen en van buiten. Giet genoeg appelsap in de ovenschaal, zodat de appels in 1-2 cm sap liggen.
    6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-55 minuten, bedruip ze om de 15 minuten. Test de gaarheid met een mes - de appels moeten zacht aanvoelen. Serveer met de gekoelde vanillevla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren