Gebakken gevulde appels

    Gebakken gevulde appels

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze appels zijn zacht, mals en vol van smaak. Ze worden gevuld met abrikozen, gekonfijte gember en rozijnen en gebakken met een rozenwater siroop.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr basterdsuiker
    • 500 ml water
    • 2 eetlepels rozenwater
    • 4 appels (Granny Smith of andere)
    • 50 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt
    • 2 eetlepels gehakte gekonfijte stemgember
    • 100 gr sultanas (of rozijntjes)
    • 2 biologische limoenen, schil geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een ovenschaal in.
    2. Breng suiker, water en rozenwater aan de kook en laat gedurende 4 minuten zachtjes koken. Giet de vloeistof in een ovenschaal.
    3. Meng de abrikozen, gember, rozijnen en geraspte citroenschil.
    4. Haal de klokhuizen uit de appels en vul ze met het gedroogde vruchtenmengsel. Leg ze in de ovenschaal en lepel er wat siroop over.
    5. Dek goed af met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-30 minuten of totdat de appels zacht zijn. Doe af en toe wat siroop over de appels terwijl ze bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren