Gebakken kalkoen met champignons

    (7)

    Dit gerecht is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk. Kalkoenfilets worden gebakken en geserveerd met gebakken champignons en ham. Geniet ervan met aardappelpuree, rijst of pasta.


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 100 ml droge witte wijn
    • 2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 4 kalkoenborst filets zonder huid
    • 5 plakjes ham, fijngesneden
    • 5 takjes tijm, alleen de blaadjes
    • 500 gr champignons, in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak gedurende 10 minuten. Roer de ham erdoor en bestrooi met tijm. Verminder de hitte tot laag.
    2. Verhit de resterende olie in een andere koekenpan op hoog vuur. Braad de kalkoen 2 minuten per kant aan. Verlaag het vuur tot medium en bak gedurende 15 minuten of tot ze gaar zijn. Blus de pan af met witte wijn.
    3. Doe het champignonsmengsel op een bord en voeg de kalkoen toe. Giet de saus over de kalkoen en serveer.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties