Gebakken kaneelappels

    Gebakken kaneelappels

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een fantastische dessert voor in de herfst of winter. Appels worden bestrooid met kaneelsuiker, en vervolgens gebakken met appelsap. Serveer met warme appelsap, slagroom, vla of ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote appels, gewassen, drooggedept en klokhuis verwijderd
    • 115 gr basterdsuiker
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 250 ml appelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Leg de appels in een kleine glazen ovenschaal. Meng suiker en kaneel en strooi dit over de appels, van binnen en buiten.
    3. Giet genoeg appelsap in de ovenschaal, zodat appels in 1-2 cm sap liggen.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-55 minuten, bedruip om de 15 minuten. Ze zijn gaar wanneer ze zacht zijn (test met een scherp mes). Serveer met de warme appelsap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren