Gebakken pompoen met appel en Gorgonzola

    Gebakken pompoen met appel en Gorgonzola

    6keer bewaard
    2uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit bijgerecht kan ook als een hoofdgerecht geserveerd worden. Het heeft de perfecte combinatie van smaken. Gesneden pompoen wordt gebakken met appels in een Gorgonzola-saus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 gr pompoenvlees, in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout
    • 450 ml kant en klare bechamelsaus (witte saus)
    • 100 gr Gorgonzola
    • versgemalen witte peper
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • 2 Granny Smith appels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Meng de pompoen met olijfolie en zout en leg in een ovenschaal. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven totdat de pompoen zacht en mals is.
    3. Verwarm tijdens de laatste 15 minuten van de baktijd de bechamelsaus en Gorgonzola onder voortdurend roeren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    4. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes.
    5. Verwijder de ovenschaal uit de oven (laat de oven aanstaan) en haal de helft van de pompoen eruit. Strijk de pompoen in schaal glad en leg de appel er in laagjes op. Bedek met de helft van de bechamelsaus en verdeel gelijkmatig.
    6. Herhaal dit met de resterende pompoen, appels en de bechamelsaus. Breng op smaak met een vleugje peper en dek af met folie. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten. Laten 10 minuten rusten en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Bijzonder lekker als hoofdgerecht. Kan goed worden ingevroren mits langzaam ontdooit voor hergebruik.Vlees of vis mis je beslist niet. Aanrader. Wel heb ik iets meer Blauwe kaas toegevoegd.Verhouding wordt dan beter. - 12 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren