Gebraden kapoen met amandelsaus

    Gebraden kapoen met amandelsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    13min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke variatie op de klassieke gebraden kip en broodsaus. Een kapoen (gecastreerde haan) wordt geroosterd en geserveerd met een amandel-kaneel brood saus. Het is een prachtig alternatief voor de klassieke zondagse lunch of het kerstdiner.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de kapoen:
    • 1 (5 kg) kapoen
    • 1 klontje boter
    • 1 eetlepel zachte boter
    • zout en peper naar smaak
    • 1 ui, met kruidnagels erin gestoken
    • Voor de saus:
    • 250 gr gepelde amandelen
    • 250 ml kippenbouillon
    • 2 sneetjes witbrood, zonder korst
    • 1 snufje kaneelpoeder
    • 60 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:13min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7.
    2. Maak een inkeping in de huid van de kapoen. Plaats een klontje boter onder de huid met behulp van een mes. Smeer de rest van de boter over de kapoen. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Plaats de kruidnagel-ui in de holte van de kapoen en leg de kapoen op een rooster boven een braadslee. Doe 1 eetlepel water in de braadslee en rooster het vlees gedurende 20 minuten.
    4. Verlaag de oventemperatuur tot 180 C / gasoven stand 4. Bedek de kapoen en bak gedurende minstens 3 uur, bedruip regelmatig. Een vleesthermometer moeten 85 ° C aangeven wanneer hij in het dikste deel van de kapoen gestoken wordt.
    5. Ondertussen maak je de saus. In een keukenmachine maal je de amandelen met 1 eetlepel bouillon om een dunne pasta te maken. Voeg het brood en kaneel toe. Doe het in een steelpan en verwarm. Roer de suiker erdoor en verminder de saus tot een dikke massa. Zeef de saus voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren