Gebraden lamsvlees met bonen

    Gebraden lamsvlees met bonen

    2keer bewaard
    55min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Het lamsvlees in dit gerecht wordt zeer sappig en smakelijk. Lam wordt geroosterd met flageolets. Serveer met rozemarijn aardappeltjes, indien gewenst. Dit gerecht is een prachtig alternatief voor de klassieke zondagse lunch of het kerstdiner.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 klontje zachte boter
    • 1 (1,5 kg) lamsbout
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 6 teentjes knoflook, gepeld
    • zout en peper naar smaak
    • 4 (400 gr) blikjes flageolet of cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gas oven stand 7.
    2. Leg het lamsvlees in een grote ovenschaal. Maak 6 keer met een scherp mes een inkeping in het vlees en steek de teentjes knoflook erin. Bestrijk met boter en breng op smaak met zout en peper.
    3. Bak in de voorverwarmde oven en bedruip regelmatig met het braadvocht. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de bout. Hier is een gids: ongeveer 30 minuten voor 1 kg, 40 minuten voor 1,5 kg en 50 minuten voor 2 kg.
    4. 15 minuten voor het einde van de kooktijd leg je de bonen rondom het vlees. Meng ze met het braadvocht en houd ze warm totdat het vlees gaar is. Let op dat het niet te gaar wordt, het vlees moet nog roze zijn.
    5. Laat het vlees 10 minuten rusten alvorens je het snijdt. Garneer met gehakte peterselie en serveer de bonen apart.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren