Gefrituurd aardappelbrood met rozijnen

    Gefrituurd aardappelbrood met rozijnen

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt de voorbereiding van deze Westfaalse klassieker, genaamd Kastenpickert met of zonder rozijnen maken. Na het bakken worden de plakjes gefrituurd en met boter besmeerd. Echte Westfalers eten dit met roggebrood en/of leverworst.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 ml lauwe melk
    • 15 gr gedroogde actieve bakkersgist
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 450 gr witte bloem
    • 2 theelepels zout
    • 3 eieren
    • 200 gr gewassen en gedroogde rozijnen
    • plantaardige olie of boter voor het bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min rijzen  ›  Klaar in:2uur 

    1. Los de gist in een paar eetlepels melk op en laat een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.
    2. Schil en rasp de aardappels zeer fijn. Leg ze in de kom en laat een paar minuten staan totdat de vloeistof wat aan de bodem gaat zitten. Verwijder de overtollige vloeistof, maar behoud het zetmeelresidu van aardappels.
    3. Combineer de aardappelen met de resterende melk en bloem. Klop de eieren lichtjes los en voeg ze toe aan het mengsel. Roer goed en klop het deeg tot er belletjes vormen. Dek af en laat 30 minuten rijzen.
    4. Roer de rozijnen door het deeg. Vet een broodblik in en vul deze met het deeg. Bedek met een theedoek en laat 20 minuten staan op een warme plaats zodat het weer kan rijzen.
    5. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6.
    6. Bak het brood 30 minuten zet dan de oven lager tot 180 C / gasoven stand 4. Controleer de gaarheid met een spies.
    7. Laat het brood iets afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. Laat volledig afkoelen op een taartrek. Snijd het in dikke sneden en bak deze in plantaardige olie of boter aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren