Geglazuurde amandelhartjes

    Geglazuurde amandelhartjes

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze glutenvrije koekjes zijn niet alleen lekker, maar ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Ze zijn het perfecte cadeau voor Valentijnsdag.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 15 gr boter
    • eiwit van 2 eieren
    • 250 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 snufje zout
    • 1 volle eetlepel ongezoete cacaopoeder
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • paar druppels rum essence
    • 250 gr gemalen amandelen
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 2 eetlepels gemalen amandelen
    • Glazuur:
    • 150 gr poedersuiker
    • 100 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Smelt de boter, en laat deze vervolgens stollen. Zet opzij.
    3. Klop de eiwitten stijf. Klop de suiker, vanillesuiker en zout erdoor. Meng er vervolgens de boter, cacao, bakpoeder en kruiden door.
    4. Roer 250 gr gemalen amandelen door het beslag. Het deeg moet heel stevig zijn.
    5. Strooi 2 eetlepels gemalen amandelen op een werkoppervlak en leg het deeg hier bovenop.
    6. Leg een stuk plasticfolie rechtstreeks op het deeg. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte. Verwijder de folie en snijd hartjes uit. OPMERKING: Als het deeg erg plakkerig is, meng er dan meer gemalen amandelen door.
    7. Leg de hartjes op ingevette bakplaat en laat genoeg ruimte ertussen omdat ze tijdens het bakken wat groter worden. Bak ze 15 minuten.
    8. Breng ondertussen het poedersuiker en water aan de kook. Bestrijk de koekjes hiermee zodra ze uit de oven. Laat afkoelen en hard worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren