Gehaktballetjes van kalfsvlees in een mosterdroomsaus

    Gehaktballetjes van kalfsvlees in een mosterdroomsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk Duits recept voor gehaktballen. Deze heerlijke hapjes worden geserveerd met een romige mosterd- en kappertjes-saus. Serveer met verse gekookte pasta of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kalfsgehakt
    • 1 ei
    • zout
    • versgemalen witte peper
    • 4 eetlepels paneermeel
    • 1 liter rundvleesbouillon
    • 50 gr ongezouten boter
    • 50 gr witte bloem
    • 50 ml room, met een vetgehalte van minstens 40%
    • 2 eetlepels medium hete mosterd
    • 3 eetlepels kappertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng het vlees met het ei, zout, peper en paneermeel. Kneed tot een bal en maak er kleine ballen van.
    2. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan. Verlaag het vuur tot de bouillon suddert.
    3. Doe de gehaktballen in de bouillon, zet de deksel erop en laat ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuur.
    4. Haal de gehaktballen er vervolgens met een spatel uit en houd warm. Giet de bouillon in een kom.
    5. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat 3 minuten onder voortdurend roeren koken totdat er een dikke pasta vormt. Roer er geleidelijk de bouillon door, beetje bij beetje, terwijl je voortdurend roert.
    6. Haal de pan van het vuur en roer de room erdoor. Voeg de mosterd en kappertjes toe en giet alles bij de gehaktballen. Zet de pan terug op het vuur en verwarm langzaam, laat niet aan de kook komen. Serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren