Geitenkaas pita pizza's

    Geitenkaas pita pizza's

    3keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De perfecte combinatie van geitenkaas en paprika's worden samengebracht in deze lekkere pizza's. Geitenkaas wordt over pitabroodjes gesmeerd, dan bedekt met zacht gegaarde paprika en geraspte gruyère. Serveer met een salade, indien gewenst. Je kunt elke pizza ook in kleine partjes snijden en ze serveren als borrelhapje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 oranje paprika, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
    • 1 rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
    • 150 gr verse geitenkaas
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 gele paprika, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
    • 30 gr geraspte Gruyère
    • 4 pitabroodjes
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verhit in een grote koekenpan de olie op middelhoog vuur. Zet het vuur heel zacht en doe vervolgens de paprika in de pan. Dek af en kook gedurende 1 uur, onder af en toe roeren.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    3. Leg de pitabroodjes op 2 niet-ingevette bakplaten. Bedek ze met verse geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de gekookte paprika toe. Bestrooi met Gruyère en bak gedurende 15 minuten of totdat de kaas gesmolten is. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren