Gekristalliseerde gember

    Gekristalliseerde gember

    Voeg toe aan favorieten!
    1dag45min


    Maak dit als eerste!

    Dit recept vergt enige voorbereidingstijd, maar is erg goed. Ik gebruik het voor gember ijs. Het is ook perfect om een kerstcake mee te versieren. Ik gebruik de gembersiroop ook in andere puddingen of om een saus mee op smaak te brengen.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 50 gr verse gemberwortel, geschild en gesneden in plakjes van 3 mm
    • 100 gr basterdsuiker voor de siroop
    • 50 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 1dag drogen  ›  Klaar in:1dag45min 

    1. Breng een pan vol water aan de kook. Voeg de gember plakjes toe en breng weer aan de kook gedurende twee minuten.
    2. In de tussentijd doe je een paar ijsblokjes in een grote kom, en zet je er de gember in. Doe ze daarna weer in het kokende water en herhaal dit proces vier keer.
    3. Na de vierde keer begin je met het maken van de siroop. Meng op een laag vuur de 100 gram basterdsuiker en 100 gram water in een steelpan.
    4. Zodra de suiker is opgelost, voeg je de gember toe en laat je het gedurende 15 minuten koken. Leg de gember op een afkoelrek en laat het tenminste 24 uur drogen.
    5. De volgende dag rol je de gember door basterdsuiker. Dat is het!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties