Gekruid appelbrood

    Gekruid appelbrood

    5keer bewaard
    1uur20min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig recept om te maken wanneer je een overvloed aan appels hebt. Het brood is machtig, niet droog, fruitig en wordt licht gekruid met kruidnagel en kaneel. Maak van tevoren zodat het brood even kan staan voor Kerstmis.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 900 gr appels, in blokjes
    • 200 gr basterdsuiker
    • 2 eetlepels rum
    • 1 eetlepel cognac
    • 200 gr rozijnen
    • 200 gr hele hazelnoten, walnoten of amandelen
    • 100 gr pruimen
    • 500 gr speltmeel (of tarwemeel)
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
    • 1 snufje gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 1 scheutje appelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Meng de appels met suiker, rum en cognac. Laat gedurende een nacht wellen.
    2. Combineer alle overige ingrediënten, behalve de appelsap in een kom. Voeg het appel-rum mengsel toe en roer goed om het volledig op te nemen. Roer de appelsap erdoor.
    3. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek twee bakplaten met bakpapier.
    4. Giet het beslag in de bakvormen en bak gedurende 60 minuten. Verwijder het appelbrood uit de blikken en bak nog eens 10-20 minuten of totdat het brood goudbruin van kleur is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren