Gekruide amandel sterren

    Gekruide amandel sterren

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke kerstkoekjes die er niet alleen mooi uitzien, maar ook gluten en zuivel-vrij zijn! Ze zijn makkelijk te maken en ze smaken fantastisch.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • eiwit van 4 eieren
    • 250 gr poedersuiker
    • 250 gr gemalen amandelen
    • 1/2 citroen, de schil geraspt en het sap
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 snufje gemalen kruidnagel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Klop de eiwitten stijf. Roer er geleidelijk de poedersuiker door, en dan het citroensap, de citroenschil, kaneel en kruidnagel.
    2. Houd 8 eetlepels van het mengsel apart en zet ze in de koelkast. Roer de amandelen door het resterende mengsel; Zet 1 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2.
    4. Strooi suiker op een werkoppervlak. Rol stukjes deeg tot 1 cm dik en snijd er sterren uit. Als het deeg te plakkerig is, voeg je wat meer gemalen amandelen toe.
    5. Leg de sterren op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de eiwitten.
    6. Bak gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren