Gekruide amandelhartjes

    Gekruide amandelhartjes

    1keer bewaard
    3uur40min


    Maak dit als eerste!

    Deze kerstkoekjes kunnen gedurende het hele jaar gegeten worden. Ze zijn lekker boterachtig, knapperig, zoet en licht gekruid met kaneel en anijs. Ze zijn ook zeer geschikt voor Valentijnsdag.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • Voor het koekjesbeslag:
    • 150 gr witte bloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 25 gr honing
    • 65 gr boter
    • 1 eierdooier
    • 1 snufje zout
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel anijspoeder
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • voor de toplaag:
    • 1 eiwit
    • 2 eetlepels honing
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 100 gr amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Kneed met behulp van een elektrische mixer met een deeghaak alle ingrediënten tot een deeg. Dek af en zet 3 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    3. Snijd het deeg in vier porties en rol uit. Snijd 10 hartvormige koekjes uit elke portie deeg en leg ze op de voorbereide bakplaat.
    4. Klop het eiwit stijf en voeg de honing, vanillesuiker en poedersuiker toe. Roer de amandelen erdoor. Bedek elk hartje met een toplaag en smeer dit uit
    5. Bak in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren