Gekruide havermout- en cranberry koekjes

    Gekruide havermout- en cranberry koekjes

    2keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn een fantastisch alternatief voor de klassieke rozijnen en havermout koekjes. Ze zijn zacht en oh-zo-goed. De kruiden en cranberry's zorgen voor een echt kerstgevoel.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 80 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 2 eieren
    • 225 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 2 snufjes zout
    • 200 gr havermout
    • 100 gr gedroogde cranberries

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Klop de boter, suiker, vanillesuiker, vanille-extract en de eieren samen tot een luchtig geheel.
    3. Meng in een andere kom de bloem, baksoda, kaneel, kruidnagel en zout. Roer dit door het romige botermengsel.
    4. Roer de havermout en cranberry's erdoor. Het deeg moet redelijk stevig zijn.
    5. Rol volle theelepels deeg in ballen. Plaats ze op een ingevette bakplaat, met genoeg ruimte ertussen.
    6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Probeer ze niet te lang te bakken, want dan worden ze heel hard.
    7. Laat ze 2 minuten liggen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rooster en laat ze afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte koektrommel.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren