Gekruide honing en fruit repen

    Gekruide honing en fruit repen

    1keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Deze Kerst-traktaties zijn perfect voor op elk moment van het jaar. Ze worden gekruid met kruidnagel, kardemom, kaneel, nootmuskaat en gevuld met gedroogde vruchten. Voor maximale smaak laat je de repen 3-5 dagen staan.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 400 gr honing
    • 100 gr boter
    • 1 eetlepel fijngeraspte citroen- of sinaasappelschil
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/4 theelepel gemalen kardemom
    • 1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat
    • 1 ei
    • 250 ml room
    • 200 gr gemengde gedroogde vruchten, fijngehakt
    • 125 ml rum
    • 300 gr volkoren bloem
    • 150 gr kiemen
    • 100 gr havermout of volkoren bloem
    • 4 1/2 theelepel bakpoeder
    • boter om in te vetten
    • 150 gr gepelde amandelen, gehalveerd
    • honing verdund in een beetje water, om de repen mee te bestrijken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Week de gedroogde vruchten 's nachts in rum.
    2. Verhit de honing en boter voorzichtig tot het goed gemengd is. Roer alle kruiden erdoor. Voeg ei en room toe en meng goed. Roer de geweekte vruchten en de overgebleven rum erin.
    3. Meng de bloem, kiemen, haver en bakpoeder erdoor. Het deeg moet smeerbaar zijn. Als het te dik is, voeg je een beetje room of rum toe.
    4. Verwarm de oven tot 190 C / gasoven stand 5 en vet een bakplaat in. Verspreid het beslag ongeveer 1,5 cm dik over de bakplaat. Maak met behulp van een in koud water ondergedompelde spatel, het oppervlak glad.
    5. Met behulp van de achterkant van een mes, markeer je 6 x 6 cm vierkantjes in het beslag en versier ze met amandelen. Bestrijk met het geconcentreerde honingwater. Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Na het bakken, bestrijk je het onmiddellijk met honing water en laat je het afkoelen. Snijd langs de markeringen, laat afkoelen en bewaar in een koekjesblik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren