Oosterse noedelsoep

    Oosterse noedelsoep

    17keer bewaard
    25min


    15 personen hebben dit gemaakt

    De Oosterse keuken kent verschillende noedelsoepen. Dit is een weldadige, lichte en gezonde variant voor een koude winterdag. De aangegeven hoeveelheden zijn willekeurig, u kunt ze naar smaak aanpassen. De sjalotjes echter zijn belangrijk voor geur en smaak. In plaats van eiernoedels kunt u ook macaroni gebruiken. Voor een extra pikante variant verse of gedroogde chilipepertjes toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 12 sjalotjes, in dunne plakjes
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 175gr eiernoedels
    • 60 gr taugé
    • 2 1/2 liter kippenbouillon
    • 500 gr kipfilet, gekookt en in stukjes
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • ketjap of zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een kleine koekenpan op een middelhoog vuur de sjalotjes in olie bruin laten worden. Van het vuur halen en apart zetten.
    2. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Afgieten en over 6 kommen verdelen.
    3. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de kippenbouillon aan de koop brengen. Goed laten doorkoken, en de taugé op het laatste moment toevoegen. 30 seconden laten meekoken en dan de kip toevoegen.
    4. De hete soep over de noedels scheppen. Sjalotjes en lente-ui erover strooien en op smaak brengen met ketjap of zout. Direct opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren