Gekruide vruchtencake

    Gekruide vruchtencake

    1keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gekruide cake, perfect voor Kerstmis. De cake is zacht, heerlijk en vol van smaak, en ook nog eens gluten-vrij!

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • 8 eieren
    • 250 gr basterdsuiker
    • 2 theelepels vanillesuiker
    • 1-2 afgestreken theelepels peperkoekkruiden (kaneel werkt ook)
    • 250 gr gemalen amandelen
    • 250 gr gemalen hazelnoten
    • 125 gr rozijnen
    • 125 gr krenten
    • voor de vulling:
    • chocolade- of citroenglazuur
    • gepelde en gehalveerde amandelen, geconfijte kersen, enz.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor tot 180 C / gasoven stand 4.
    2. Klop de eieren in een kom tot ze luchtig zijn. Roer de suiker er geleidelijk in evenals de vanillesuiker en specerijen. Roer de amandelen en walnoten erdoor en tenslotte de rozijnen en krenten.
    3. Leg het mengsel op de voorbereide bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Leg wat bakpapier op een werkoppervlak en kantel de cake hierop. Verwijder het bakpapier van de bodem.
    5. Bedek de cake met chocolade- of citroenglazuur en versier zoals je wilt. Snijd in kleine ruitjes of rechthoeken terwijl de cake nog warm is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren