Gepaneerde ham schnitzels

    Gepaneerde ham schnitzels

    3keer bewaard
    3uur35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Er zijn verschillende versies van dit Oost-Duitse recept. Ik geef de voorkeur aan gekookte ham in plaats van gerookte, dat vind ik te zout, maar je kunt ook gerookte ham gebruiken als je ervan houdt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml melk
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 4 dikke plakken gekookte ham (ongeveer 450 gr)
    • 1 ei
    • 100 gr paneermeel
    • 125 ml plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 3uur marineren  ›  Klaar in:3uur35min 

    1. Giet de melk in een grote ondiepe schaal en roer er de nootmuskaat door. Voeg de ham toe en marineer dit 2 tot 3 uur in de koelkast.
    2. Haal de ham uit de marinade. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Gooi de melk-marinade weg.
    3. Sla een paar keer op elke plak ham. Klop het ei en giet het in een ondiepe ovenschaal. Verspreid het paneermeel op een bordje ernaast. Leg de plakken ham, een voor een, eerst in het ei, draai de ham naar beide kanten en haal ze vervolgens door het paneermeel. Zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn.
    4. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de plakken ham aan beide zijden goudbruin, draai ze zorgvuldig een keer om. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren