Stamppot andijvie op Duitse wijze

    Stamppot andijvie op Duitse wijze

    3keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    In Duitsland een populair gerecht. De aardappelen kunnen worden gecombineerd met vrijwel elke vorm van smaakvolle groenten, zoals boerenkool of molsla, of een paar fijngesneden aromatische kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 1 1/2 eetlepel witte wijnazijn
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 kleine krop andijvie of krulandijvie
    • 30 gr boter
    • snufje nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Halveer de aardappelen of snijd ze in vieren, afhankelijk van de grootte. Breng aan de kook in gezouten water en kook ze gaar. Giet ze af.
    2. Klop de olie met het zout, azijn en peper en meng de ui erdoor. Snijd de andijvie in zeer fijne reepjes en meng met de dressing.
    3. Stamp de hete aardappelen grof en roer de boter erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat. Roer de helft van de andijviesalade erdoor. Doe de overige andijvie in een schaal en schep hier de puree overheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren