Oosterse pastasalade

    Oosterse pastasalade

    43keer bewaard
    4uur15min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Een veelzijdige en bijzondere pastasalade met rode paprika en broccoli. Uitstekend geschikt voor lunch of picknick. Het recept is eenvoudig aan te passen voor een grotere groep.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pak (500 gr) pasta naar keuze
    • 170 gr broccoliroosjes
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 1 kleine rode ui, in blokjes
    • 85 gr peultjes
    • 225 ml Oosterse dressing
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel verse gember (eventueel), fijngesneden
    • 1 eetlepel knoflook (eventueel), fijngesneden
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 1/2 eetlepel sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. De broccoli 3-5 minuten in kokend water blancheren. De peultjes op het laatste moment toevoegen. Uit het water scheppen.
    2. De pasta volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. Afgieten en in een grote kom doen.
    3. De dressing door de pasta scheppen. Broccoli, paprika, ui, peultjes, gember en knoflook toevoegen. Omscheppen en goed mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
    4. Enkele uren of 1 nacht in de koelkast zetten. Bij het serveren sesamolie en sesamzaad erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Gina
    van
    1

    Deze pastasalade was niet moeilijk te maken, en erg geslaagd! Gemaakt voor een bbq feestje en iedereen vond het lekker. - 06 jul 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren