Geroosterde groenten

    Geroosterde groenten

    5keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een superveelzijdig recept voor een uitstekende bijgerecht. Wortelen en aardappelen worden gemengd met tijm en olijfolie, daarna geroosterd tot in perfectie. Voel je vrij om andere groenten, zoals pompoen, muskaatpompoen, rode uien, zoete aardappelen, courgettes of aubergines te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg wortelen, geschild en gesneden in stukjes van 2 cm
    • 1 theelepel verse tijm
    • 5-6 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 5 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Vet een bakplaat in met 1 eetlepel olijfolie.
    2. Leg de groenten op de voorbereide bakplaat. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Besprenkel de resterende olijfolie over de groenten en meng goed.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur, terwijl je af en toe roert. Voeg meer olijfolie toe zodat de groenten niet uitdrogen, indien nodig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren