Geroosterde lam met groene bonen en cantharellen

    Geroosterde lam met groene bonen en cantharellen

    2keer bewaard
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig alternatief vleesgerecht voor het kerstdiner of een zondagse lunch. Lamskoteletjes wordt geroosterd met lavendel, dan geserveerd met gebakken cantharellen en groene bonen. Serveer twee lamskoteletjes per persoon.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg groene bonen, gedopt
    • 2 lambsracks
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 400 gr cantharellen
    • 5 takjes lavendel
    • olijfolie zoveel als nodig is
    • 1 snufje verse tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 210 C / gasoven stand 7.
    2. Plaats de lavendel in het lamsvlees. Bind het vlees samen met keukentouw.
    3. Bestrijk het lamsvlees met olijfolie en rooster 40 minuten.
    4. Kook intussen de bonen gedurende 10 minuten in kokend gezouten water. Giet ze af.
    5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de sjalotten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
    6. Voeg de cantharellen toe en bak totdat de pan droog is. Voeg de sperziebonen toe en bak een paar minuten. Bestrooi met tijm.
    7. Haal het lamsvlees uit de oven. Knip het touw door en verwijder de lavendel. Snijd het lamsvlees in individuele koteletjes. Serveer met de groene bonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren