Gesneden appeltaart

    Gesneden appeltaart

    1keer bewaard
    45min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke taart die snel te maken is. Appels en rozijnen worden gebakken bovenop een heerlijke sponscake. Serveer met verse vla, crème of ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 200 gr ongezouten boter
    • 200 gr basterdsuiker
    • 3 losgeklopte eieren
    • 1 snufje zout
    • 1 biologische citroen, de geraspte schil en het sap
    • 375 gr witte bloem
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 1,5 kg appels, geschild, zonder klokhuis en gesneden
    • rozijnen (optioneel)
    • ongezouten boter om in te vetten en voor de bovenkant
    • basterdsuiker om erover te strooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Vet een bakplaat in met boter en verwarm de oven tot 220 C / gasoven stand 7.
    2. Meng de boter en suiker samen tot een luchtig geheel. Meng de bloem, bakpoeder, zout en citroen schil en roer dit, afgewisseld met eieren, door het botermengsel.
    3. Verspreid het beslag op de voorbereide bakplaat, bedek met appel en besprenkel met citroensap en rozijnen, als je die gebruikt.
    4. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrijk de cake met gesmolten boter en bestrooi met suiker, zodra hij uit de oven komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren