Gestoofd varkensvlees met honing en gember

    Gestoofd varkensvlees met honing en gember

    9keer bewaard
    1uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit Chinees geïnspireerd varkensvlees gerecht is ongelooflijk gemakkelijk te maken. Gemarineerde varkensfiletlapjes worden gestoofd in een knoflook, gember en honing saus. Het is zoet, kleverig en oh-zo-lekker! Serveer met vers gekookte rijst, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 varkensfiletlapjes
    • 350 gr verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • 4 teentjes knoflook, geschild en geraspt
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 5 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
    • 6 eetlepels honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de gember, knoflook, honing, Chinees vijfkruidenpoeder, sojasaus en plantaardige olie.
    2. Doe de varkenshaas in een grote hersluitbare plastic zak. Voeg de marinade toe, druk alle lucht eruit en sluit de zak goed. Masseer zachtjes de varkenshaas en de marinade samen gedurende 1 minuut, laat dan 2 uur afkoelen.
    3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schroei de varkenshaasjes gelijkmatig aan alle kanten dicht. Giet de marinade erover en laat op laag vuur 30 minuten sudderen.

    Tip

    Sojasaus is verkrijgbaar in de meeste supermarkten en Indonesische Toko's.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Wat word er bedoeld met sojasaus? Ketjap of lichte sojasaus? - 08 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren