Gestoofde paprika's

    5 uur 15 minuten

    Het 4-5 uur laten sudderen van deze paprika's brengt hun natuurlijke zoete smaak naar boven. Serveer als bijgerecht of gebruik ze in wat je lekker vindt, zoals salades, pizza's, crostini's of in de pasta.

    Bibus

    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg gekleurde paprika's, zonder zaadjes en in dunne reepjes gesneden
    • 2 1/2 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur15min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verlaag het vuur tot zeer laag en doe de paprika's in de pan.
    2. Dek af en laat 4-5 uur sudderen, roer halverwege, indien nodig. Houd een oogje in het zeil op de warmte, de paprika's mogen niet bruin worden, maar moeten heel langzaam gaar worden.
    3. Serveer onmiddellijk als bijgerecht of zet eerst in de koelkast en serveer koud.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Bekijk alle 1 collecties