Gevulde aardappelknoedels

    Gevulde aardappelknoedels

    Voeg toe aan favorieten!
    1dag1uur


    Maak dit als eerste!

    De knoedels worden gemaakt van een mix van aardappelen die een dag van tevoren zijn gekookt en vers gekookte aardappelen. De knoedels worden gevuld met vlees, zodat ze als een hoofdgerecht geserveerd kunnen worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr bacon
    • 1 prei, schoongemaakt en fijngesneden
    • 1 middelgrote ui, zeer fijngesneden
    • 250 gr gehakt (half om half of rundergehakt)
    • 3 plakjes droog wit brood, in kleine blokjes gesneden
    • zout and versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 750 gr zetmeelrijke gele aardappelen, een dag van tevoren in de schil gekookt
    • 750 gr zetmeelrijke gele aardappelen, geschild
    • 4 eieren
    • 200 gr bloem, plus meer indien nodig
    • snufje nootmuskaat
    • 75 gr boter
    • 2 eetlepels gedroogde broodkruimels of paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1dag in de koelkast  ›  Klaar in:1dag1uur30min 

    1. Snijd het spek in kleine reepjes. Leg ze in een grote koeken pan en bak ze langzaam gaar. Roerbak de prei en ui totdat ze doorschijnend en zijn en bak het gehakt bruin in de dezelfde pan.
    2. Voeg het brood toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Meng goed en laat afkoelen.
    3. Schil de gekookte aardappelen en haal ze door een aardappelrasp of prak ze fijn. Rasp de rauwe aardappelen en leg ze in een schone handdoek. Pak de vier hoeken van de handdoek en knijp voorzichtig de vloeistof uit de aardappelen door de handdoek te draaien. Leg ze in een grote kom.
    4. Klop 2 eieren en meng ze met alle aardappelen. Roer de bloem erdoor. Het deeg mag niet aan je handen blijven kleven. Als dat zo is, voeg dan een beetje meer bloem in kleine hoeveelheden toe tot je de juiste consistentie hebt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop de resterende 2 eieren en meng ze goed met de vulling.
    5. Bevochtig je handen (ik heb altijd een kom met koud water klaar staan) en verdeel het deeg en de vulling in 8 gelijke porties. Vorm een mooie ronde knoedel en steek de vulling in het midden. De vulling moet heel goed worden bedekt. Leg de knoedels vervolgens op een natte plaat om te voorkomen dat ze blijven kleven.
    6. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en laat de knoedels voorzichtig in het water schuiven. Zet direct het vuur lager, dek af en laat 30 minuten sudderen. Verwijder de knoedels met een schuimspaan en laat ze in een vergiet uitlekken.
    7. Smelt de boter in een kleine steelpan en bruin hier het paneermeel in. Besprenkel deze boter over de warme knoedels en serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren