Oosterse sesamkip

    Oosterse sesamkip

    21keer bewaard
    4uur10min


    72 personen hebben dit gemaakt

    Een gemarineerde kipschotel uit de wok en een heerlijke combinatie met Oosterse noedels of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels maïzena
    • 2 eetlepels rijstwijn
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel ketjap
    • 1 mespuntje gemalen chilipepers
    • 1 eetlepel vers geraspte gember
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 500 gr kipfilet, in stukjes van 1 cm
    • 2 eetlepels sesamzaad
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 110 gr verse champignons, in vieren
    • 1 groene paprika, in zeer smalle reepjes
    • 4 lente-uitjes, diagonaal gesneden in stukjes van ong. 1 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. Voor de marinade: In een bord of kom maïzena met rijstwijn (of droge sherry) mengen. Citroensap, ketjap, chilipepers, gember en knoflook toevoegen. Mengen, de kipreepjes erdoor roeren en een sauslaagje geven. Afdekken en 3-4 uur in de koelkast laten marineren.
    2. In een wok of grote koekenpan op een middelhoog vuur het sesamzaad onder constant roeren goudbruin roosteren. De zaadjes uit de pan halen en apart zetten.
    3. In dezelfde wok of koekenpan op een laag vuur sesamolie en plantaardige olie verhitten.
    4. Kip afgieten, marinade bewaren, en de kip in kleine porties tegelijk roerbakken tot deze bruin is. Met een schuimspaan uit de pan scheppen en apart zetten.
    5. Champignons en groene paprika 2-3 minuten in dezelfde wok bakken. Lente-ui toevoegen en 1 minuut verder bakken.
    6. Kip aan de pan toevoegen en 2-4 minuten onder constant roeren verder warm laten worden en alle ingrediënten met saus bedekken. Geroosterd sesamzaad erover strooien en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren