Gevulde kalfsborst

    Gevulde kalfsborst

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt dit klassieke gevulde kalfsborst gerecht uit München zowel warm als koud serveren. Vraag de slager om alvast een inkeping in het vlees te snijden.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 3 oude broodjes, in kleine blokjes gesneden
    • 125 ml warme melk
    • 50 gr boter
    • 1 middelgrote ui, zeer fijngesneden
    • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • 3 eieren
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel fijngeraspte (bij voorkeur biologische) citroenschil
    • 1 stuk kalfsborst zonder been, ongeveer 1,5 kg, waar al een inkeping in gesneden in
    • 3 eetlepels ghee (geklaarde boter)
    • 1 wortel, zeer fijngesneden
    • 1 middelgrote ui, zeer fijngesneden
    • 1 laurierblad
    • 450 ml kip of kalfsbouillon
    • 2 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Giet de melk over de broodjes en laat ze weken.
    2. Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de ui en de peterselie kort. Haal van het vuur.
    3. Knijp alle melk uit de broodjes. Klop de eieren lichtjes voeg ze toe, samen met de uien. Voeg zout, peper, tijm en de citroenschil toe en meng alle ingrediënten goed.
    4. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6.
    5. Spoel het vlees onder koud water af en dep droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met zout en peper en doe de vulling in de opening, zorg dat de vulling niet uitpuilt. Bewerk het vlees met je handen zodat het een gelijkmatige vorm krijgt. Naai het vlees dicht met naald en draad of sluit het vlees met behulp van spiesjes of klemmetjes.
    6. Verwarm de geklaarde boter in een koekenpan en bak de gevulde kalfsborst gelijkmatig bruin. Verplaats het vlees naar een ovenschaal groot genoeg om zowel het vlees als de groenten te bevatten. Giet de geklaarde boter uit de pan over het vlees. Bedek de schaal met een deksel of met aluminiumfolie en smoor gedurende 1 uur.
    7. Leg de wortel, ui en het laurierblad rond het vlees. Giet de bouillon over het vlees en de groenten. Verminder de warmte tot 190 C / gasoven stand 5 en smoor onbedekt voor nogmaals ongeveer 1 uur, bedruip het geheel vaak totdat het kalfsvlees gaar is.
    8. Verwijder het vlees uit de oven en houd het warm. Blus de ovenschaal, zeef de sappen en giet ze in een kleine steelpan. Meng de bloem met 4 eetlepels water. Klop deze in de jus en laat sudderen tot de saus dik wordt. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het kalfsvlees en serveer de jus apart.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren