Griesmeel quenelle

    Griesmeel quenelle

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze Franse griesmeel knoedels lijken op gnocchi. De helft wordt gekruid met basilicum, de andere helft is gekruid met kaas. Serveer met zelfgemaakte tomatensaus of een bechamel saus en Gruyere kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 120 gr griesmeel
    • 175 ml melk
    • 2 eieren
    • 3 liter gezouten water om in te pocheren
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 50 gr geraspte kaas
    • 60 gr boter
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng de melk en boter in een middelgrote pan aan de kook op een middelhoog vuur. Giet de griesmeel erin en roer snel tot het mengsel van de zijkanten van de pan loslaat.
    2. Haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en voeg vervolgens de eieren, zout en peper toe. Verdeel dit mengsel in twee. Doe de geraspte kaas bij de ene helft en de basilicum bij de andere helft.
    3. Verhit 3 liter water met zout in een grote pan op hoog vuur.
    4. Ondertussen leg je 3 eetlepels bloem op een bord. Vorm het deeg in 2 cm x 8 cm worsten. Rol elk quenelle door de bloem en zet opzij.
    5. Pocheer de quenelles in het kokende water tot ze drijven. Verwijderen uit het water met een schuimspaan en leg ze op een serveerschaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren