Groene kruidensaus

    Groene kruidensaus

    3keer bewaard
    45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een mooie Duitse saus, Frankfurter Grüne Soße, die makkelijk te maken is en geweldig om je verse kruiden uit de tuin te gebruiken. Het geheim van een goede groene saus is geen of slechts een beetje dille omdat het de smaak van al de andere kruiden overheerst: peterselie, bieslook, kervel, waterkers, zuring, bernagie, dragon, citroenmelisse en pimpernel.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr gemengde verse kruiden: peterselie, bieslook, kervel, waterkers (of alfalfa) pimpernel, zuring, bernagie, dragon en citroenmelisse.
    • 50 ml plantaardige olie
    • 4 hardgekookte eieren
    • 250 gr yoghurt
    • 3 eetlepels witte wijnazijn
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:45min 

    1. Pluk de kruiden en verwijder de steeltjes, was ze in koud water en droog ze grondig. In aanvulling op het drogen van de kruiden in een slacentrifuge, wikkel ik ze in een schone theedoek en dep ze voorzichtig aan alle kanten droog.
    2. Hak de kruiden kort in de blender samen met de olie, maar niet te lang. Pel de eieren en scheid de eierdooiers zorgvuldig van de eiwitten. Voeg de eierdooiers bij de kruiden en mix dit heel kort in de blender.
    3. Doe de kruiden in een kom en roer de yoghurt, azijn en mosterd erdoor. Hak het eiwit heel fijn en roer ook dit in de saus. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus gedurende 30 minuten staan alvorens te serveren. Bewaar in de koelkast als hij niet meteen geserveerd wordt. Roer door de saus voor het opdienen. Het is het beste als het binnen een dag gegeten wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren