Groene salade met kippelever, spek en een sjalot-vinaigrette

    Groene salade met kippelever, spek en een sjalot-vinaigrette

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een recept dat mijn moeder me een paar jaar geleden gaf en ik heb het altijd bewaard. Ik vind het het lekkerst als de lever nog warm is maar de salade smaakt ook erg goed als hij koud geserveerd wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 150 gr kippelever, in blokjes gesneden
    • 60 gr bacon, in blokjes gesneden
    • 350 gr gemengde salade
    • 1 eetlepel gehakte verse kruiden (peterselie, bieslook)
    • Vinaigrette
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel wijn azijn
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • 1 eetlepel gehakte verse kruiden (platte peterselie, bieslook, tijm)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Eerst maak je de vinaigrette: doe het zout, peper de sjalotten en azijn in een grote kom. Roer er geleidelijk de olijfolie door. Voeg de kruiden toe. Zet opzij.
    2. Doe een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hier de spekjes en de lever gedurende 5 minuten in op medium vuur.
    3. Doe de salade in een schaal, voeg de vinaigrette toe en roer goed. Voeg de spekjes en de lever toe. Bestrooi met de resterende kruiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren