Groente taart

    Groente taart

    3keer bewaard
    2uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige vegetarische taart vol met champignons, erwten, wortelen en kool. Ik serveer dit meestal met een peper-roomsaus. Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken, of restjes van de vorige dag. Het deeg is fantastisch makkelijk te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het deeg
    • 200 gr kwark, Griekse yoghurt of crème fraîche
    • 200 gr bloem
    • 200 gr boter
    • zout
    • paprikapoeder
    • Voor de vulling
    • olie of boter
    • 100 gr uien, fijn gesneden
    • 250 gr champignons, in dunne plakjes gesneden
    • 250 gr kool, geraspte
    • 250 gr wortelen, geraspt
    • 100 gr erwten
    • zwarte peper
    • basilicum
    • 1 eiwit
    • 1 eierdooier
    • 100 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Meng kwark, bloem, boter, zout en paprikapoeder en kneed tot een deeg. Laat een uur in de koelkast afkoelen.
    2. Voor de vulling: verhit een beetje olie of boter in een pan en bak hier de ui in. Voeg champignons, witte kool, wortelen en erwten toe en bak het groentemengsel kort. Breng op smaak met kruiden en laat afkoelen.
    3. De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.
    4. Verdeel het deeg in twee helften, rol uit en bestrijk de randen met eiwit. Doe de helft van het groentemengsel op elk stuk deeg (niet te veel!) En bestrooi met kaas. Rol tot een strudel. Plaats de twee strudels op een bakplaat en bestrijk met eidooier. Prik er een paar keer met een vork in.
    5. Bak 35-40 minuten tot ze licht goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren